Project

Workshop Beter Buiten in Almere

Op 23 maart verzorgde Waterpas Civiel Adviesbureau bij Gemeente Almere de cursus Beter Buiten. De beproefde Beter Buiten Methodiek die Waterpas Civiel Adviesbureau samen met SmartAgent en Bureau Buhrs heeft ontwikkeld legt een relatie tussen de vier leefstijlen uit het BSR model en de inrichting en het beheer van de openbare ruimte. Het doel: een openbare ruimte die aansluit op zowel de beheervoorkeuren als de inrichtingswensen van de verschillende leefstijlgroepen.

De cursisten maakten tijdens workshop kennis met de theoretische basis van het BSR leefstijlmodel en kregen praktische handvatten toegereikt. Hiermee kunnen zij zowel ‘binnen’, in het strategisch beleid, als ‘buiten’, met concrete ingrepen in het openbaar areaal, aan de slag.

De Beter Buiten methode waarborgt de tevredenheid van gebruikers, door de inrichting en het beheer van openbaar gebied af te stemmen op de leefstijl van de gebruiker. Door de juiste keuzes te maken ten aanzien van inrichting en beheer kan het beheerbudget efficiënter ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan het omvormen van openbaar groen, een diversificatie van beheerniveaus of het uitgeven van openbaar gebied. Uiteraard is ook het actief betrekken van de gebruiker in het beheer van de leefomgeving een kans.

Ben jij ook zoekende naar een maatschappelijk verantwoorde methode voor de ontwikkeling van de openbare ruimte? Heeft u vragen over de relatie tussen (beheer)kosten en tevredenheid? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs!

Deel dit artikel via:

Waterpas Civiel Adviesbureau

Barendrecht

❯   010 – 265 7560

❯   Zuideinde 60

     2991 LK Barendrecht

Inschrijven nieuwsbrief

Waterpas gecertificeerd

© 2024 Waterpas Civiel Adviesbureau B.V.