Project

Duurzame fietsbrug Maassluis

Over de boezem aan de Weverskade in Maassluis is een fietsbrug aangebracht met een nieuwe oprit naar de Maasdijk. De nieuwe brug is aangelegd tussen de huidige brug naar de fabriek van Lely (Weverskade 60) en het volkstuinencomplex. Waterpas heeft hierbij de uiteindelijke technische uitwerking en het toezicht op zich genomen.

De brug is noodzakelijk vanwege het vrachtverkeer naar de nieuwbouw van Lely, waardoor een meer veilige en directe verbinding tussen de wijken Sparrendal en Kastanjedal en het centrum van Maassluis mogelijk is. De brug is 3,5 meter breed en is niet toegankelijk voor autoverkeer.

Het schetsontwerp is van bureau Plein06 uit Rotterdam. Waterpas heeft het Civieltechnische ontwerp gemaakt.  Het brugdek wordt gemaakt van lichtgewicht composiet van Fibercore Europe. Dit duurzame materiaal heeft een garantie van vijftig jaar en is volledig onderhoudsarm. Ook zorgt een lichtgewicht brug voor een aanzienlijk lichtere fundering, waardoor de authentieke structuren van de Weverskade gehandhaafd blijven.

Deel dit artikel via:

Waterpas Civiel Adviesbureau

Barendrecht

❯   010 – 265 7560

❯   Zuideinde 60

     2991 LK Barendrecht

Inschrijven nieuwsbrief

Waterpas gecertificeerd

© 2024 Waterpas Civiel Adviesbureau B.V.