Nieuws

In gesprek met Vincent over snelfietsroutes

“Snelfietsroutes is eigenlijk best een zwevende term”, aldus Vincent van Waterpas. “Maar dat maakt het ook zo interessant en boeiend. Een Snelfietsroute is zo’n relatief nieuwe term dat iedereen er een andere impressie van heeft. Soms zeggen opdrachtgevers; hanteer maar het boekje, maar dat kan hier niet. Dat boekje zijn we met zijn allen aan het schrijven”.

Vincent geeft aan dat het steeds weer zoeken is naar slimme manieren of naar slimme oplossingen om een snelfietsroute in een gelimiteerde ruimte aan te leggen. “We krijgen vaak richtlijnen mee waar ons ontwerp aan moet voldoen en dan gaan wij passen en meten om aan al die richtlijnen te voldoen”.

De uitdaging zit hem niet in de open gebieden, want daar is het niet moeilijk, daar is voldoende ruimte. Die uitdaging zit wel in bewoonbaar gebied, waar je met vele invloeden rekening moet houden; van wensen van bewoners, andere weggebruikers, veiligheid, markeringen, groenstroken en rotondes tot zelfs het aankopen van stukken grond omdat de gemeente geen eigenaar is.

“We weten er ondertussen veel van. We hebben veel kennis en expertise opgedaan in de afgelopen tijd. En wat helpt is dat we in gesprekken vaak referentie ontwerpen kunnen laten zien, zoals deze afbeelding.”

Wil je meer informatie over het aanleggen van een snelfietsroute? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via 010-2657560 of per mail via info@waterpas.nl.

Volg ook onze sociale media (FacebookTwitter en LinkedIn) en wees als eerste op de hoogte van onze nieuwste artikelen.

Andere artikelen uit de serie snelfietsroutes:
– Snelfietsroutes in Zuid-Holland (klik hier)

Deel dit artikel via:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Waterpas Civiel Adviesbureau

Barendrecht

❯   Zuideinde 60

     2991 LK Barendrecht

Hoofddorp

❯   Zandsteen 24

     2132 MR Hoofddorp

Hoofddorp

❯   Zandsteen 24

     2132 MR Hoofddorp

Inschrijven nieuwsbrief

Waterpas gecertificeerd

© 2022 Waterpas Civiel Adviesbureau B.V.